Blendle

okt 8, 2017

Dalende oplages. Nederlandse kranten hebben er al een aantal jaren last van. De mensen die nog kranten lezen zijn vaak 65 jaar of ouder, en het aantal kranten lezende jongeren daalt gestaag. In 2014 probeerden Marten Blankesteijn en Alexander Klöpping hier iets aan te veranderen door middel van de oprichting van Blendle.

Blendle is een online kiosk met meer dan honderd Nederlandstalige kranten en tijdschriften. Daarnaast biedt Blendle tegenwoordig steeds meer buitenlandse artikelen aan. Via de Blendle app of website heb je toegang tot deze online kiosk, waar je via een abonnement (€9,99 per maand) of een prepaid model (betalen per gelezen artikel) kwaliteitsjournalistiek kunt lezen. Door middel van deze digitale weg probeert Blendle ook jongeren die rondhangen in gratis nieuwsapps, zoals NU.nl of op Facebook, te interesseren voor kranten en tijdschriften. Je hoeft bij Blendle niet zelf door alle kranten heen te bladeren, maar Blendle selecteert iedere dag een aantal artikelen voor je. Deze zijn niet alleen gebaseerd op onderwerpen die je interesseren, maar ook op de keuzes van een aantal personeelsleden van Blendle. Verhalen die worden geselecteerd zijn achtergrondverhalen die je verder laten kijken dan die headlines die je vindt op gratis nieuwssites, opvallende opiniestukken en columns, interviews, analyses, reportages, et cetera.

Zelf maak ik al een aantal jaren gebruik van Blendle. Sinds een jaar ben ik ook een premium gebruiker, waardoor ik onbeperkt artikelen kan lezen voor een vast bedrag per maand. Mocht je graag op de hoogte willen zijn van wat er speelt, maar niet tevreden zijn over korte, gratis, nieuwsberichten, dan raad ik Blendle zeker aan! Niet zeker of het wat voor jou is? Zodra je een (gratis) account hebt aangemaakt krijg je €2,50 cadeau voor het lezen van je eerste aantal artikelen.

Dit is geen advertentie. Ik krijg hiervoor niet betaald.

Thijs Oost

Categorieën